Ne înclinăm doar când ne legăm la șireturi

E o bătaie de joc ce se întâmplă acum. O ordonanță dată în câteva ore, noaptea, ca hoții, este în acest moment la fel de periculoasă pentru statul de drept cum era și în Marțea Neagră. Sper că ne este clar că doar ne-au sucit mințile, au tras de timp, ne-au fluturat prin fața ochilor încă o ordonanță, care nu este nici aia clară, o demisie penibilă a lui Iordache și atât. În rest, băieții lucrează în continuare la planul odios prin care gașca lor să scape de pușcărie. Nu renunță nici la schimbarea Codurilor Penale, nu se lasă nici cu Ordonanța 13, care, în momentul ăsta, nu își face efectele, dar, peste două ore sau mâine, își poate face. Pentru că nesimțiții ăștia nu au rezolvat problema. Și suntem în a 13-a zi de când așteptăm să termine odată cu răul pe care ni l-au făcut.

Săptămâna asta, în Piața Victoriei, am tot fost, în fiecare seară, cam 5.000 de oameni. Și aseară la fel. Astăzi este anunțat din nou un mare protest. Eu sper să ne strângem cât mai mulți, cu sutele de mii, din nou. Doar câteva mii nu îi vor convinge să renunțe la golăniile pe care vor să le facă. Știu că nemernicii ăștia ne strică a doua duminică la rând, știu că va fi ger și astăzi. Dar știu și că țara este poate în cel mai mare pericol pe care l-a cunoscut de la Revoluție încoace. Niciodată până acum, nici în vremurile lui Năstase, democrația, Justiția, dreptul la liberă exprimare nu au fost într-un pericol atât de mare. Să nu ni se pară glume, oamenii ăștia știu să conducă doar prin dictatură. Exact asta vor să facă și cu noi. Dictatură, minciună, hoție. Asta e strategia.

Nu știu cât va trebui să mai stăm în stradă. Poate o zi, poate două, poate o lună, poate un an, dar când vom decide să nu mai mergem în Piață, ar trebui să fim siguri că acela este și momentul în care un Guvern și un Parlament de politruci pușcăriași și pușcăriabili nu mai au nicio putere asupra noastră. Pentru că, altfel, ne vor zdrobi. Iar atunci s-ar putea să fie mult prea târziu pentru ieșit în Piață. #rezist

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: