Insuportabila uşurătate a prostiei

Ziua de 6 martie 2017 va rămâne în istoria ştiinţei mondiale drept ziua în care cercetătorii de la NASA au stabilit că fenomenul încălzirii globale e un mizilic în comparaţie cu cel al tâmpirii globale. Asta, graţie afirmaţiilor halucinante ale unui anume Şerban Nicolae care, în mod cu totul neaşteptat, au deturnat o dată pentru totdeauna atenţia oamenilor de ştiinţă de la vechile probleme ce afectau viitorul planetei (efectul de seră, ploile acide, găurile din stratul de ozon etc.) către prostia care ameninţă să o distrugă într-un ritm mult mai complet şi iremediabil.

Cu toate astea, unii istorici susţin că Şerban Nicolae a intrat în atenţia cercetătorilor cu câteva sute de ani înainte de a se naşte, mai exact în anul 1547, când un catren al faimosului cabalist Nostradamus i-a invocat apariţia prin cuvintele cele mai limpezi exprimate de acesta vreodată:
„Homo sapiens, belit-ai belingherus
De Terra va suportatus
Pe Şerbanus Nicolanus”.

Din teama de a nu cădea o asemenea năpastă peste ele, popoarele lumii, hotărâte să protejeze inteligenţa locală prin orice mijloace, şi-au trimis liderii să urmeze cursuri motivaţionale la Hogwarts cu Harry Potter, au recurs la magie neagră, au căzut la învoială cu Sauron, au încheiat alianţe cu elfii, şi-au însurat fiicele virgine cu Gollum, au fost de acord să-l numească pe Trump preşedinte, ca SUA, au acceptat să iasă din Uniunea Europeană, ca Marea Britanie, şi să se îndatoreze la FMI pe sute de ani, ca Grecia, orice, numai să nu aibă parte de Şerbanus Nicolanus.

Niciun preţ nu părea prea mare în comparaţie cu un asemenea cataclism naţional. Singurul popor pe care l-a durut la bască şi nu a întreprins nimic în acest sens a fost cel care descindea din legendarii daci verzi şi liberi şi din temuţii roxolani aliaţi ai marelui Decebalus per Scorilo. Aceştia, care-şi târau şinele după ei într-un dolce far niente ce nu a încetat să uimească antropologii până-n zilele noastre, au spus că, de va fi să se nască Şerbanus Bulanus p-aceste binecuvântate meleaguri, nu doar că îl vor primi cu urale aşa cum se cuvine unui erou distrugător al ultimelor vestigii ale inteligenţei româneşti, ba îi vor şi înlesni un loc în Parlamentul ţării.

– Şi ce, mamă, ziceau babele molfăind molcom o mână de moaşte-n gură, ce dac-o să-i calce pi fişiorii noştri pe grumaz cu prostia, nesimţirea şi ticăloşia lui? Lasă, aşa poate-or vedea şi copchiii noştri ce viaţă plină de neajunsuri şi nedreptăţi am îndurat şi cât de greu ne-a fost să-i creştem! Lui Şerbanus Bulanus să-i fie bine, mămică, chiar dacă nouă o să ne fie rău de-o să ne vărsăm maţele. Şi nu doar nouă, ci şi copiilor noştri, şi copiilor copiilor noştri, de-acum şi pân-om dispărea ca popor.

– Taică, ziceau şi moşii acestui neam, io n-am pomenit p-acest pământ udat cu sudoarea frunţii mele şi cu sărăcia vieţii mele amărâte, să fie vreodată bine unuia cinstit. Dacă nu l-aş lăsa pe Şerbanus Bulanus – şi pe alţii ca el – să se nască ici-şa, la noi în bătătură, ar însemna să ne fie bine, poate, la toţi într-o zi. Îţi dai seama ce herezie ar fi? S-ar strica vrerea Domnului, dragu’ moşului, s-ar întoarce lumea cu fundu-n sus. Nu, taică, io nu pot faşi aşe şeva, io nu pot să stric rânduiala lu’ Dumnezeu’ mamii voastre care nu vreţi ca Nicolanuşii să se nască-n patria noastră iubită, să ne fie rău în continuare ! Cristoşii mamii voastre de cioloşişti, spălaţi pe creier cu substanţe psihotronice, feisbucişti de doi lei vânduţi lu’ Şoroş! Oameni făr’ de suflet, v-aţi vândut bozgorului şi câinii pentru un pumn de arginţi! Huă!

Anyway… trecu timpul şi – surpriză – Şerban Nicolae se născu în leagănul civilizaţiei mondiale, Republica România Pitorească. Şi ajunsem, iaca, la ziua desemnată de oamenii de ştiinţă drept : „Ziua insuportabilei uşurătăţi a prostiei”.

În acest sens, câţiva laureaţi ai premiului Nobel pentru fizică şi chimie, preocupaţi de viitorul planetei noastre, au publicat pe site-ul faimoasei reviste Euroscience următoarea declaraţie a lui Şerban Nicolae: „Eu nu cred că cei care sunt corupți trebuie să stea trei într-un pat, în condiții de igrasie, de igienă precară şi aşa mai departe…”, adăugând pe un ton profetic: „După cum se ştie, caracterul singular al spiritului grec a fost stăruinţa asupra demonstraţiei. De ce? conta pentru ei mai mult decât Ce?. Începând de la greci, toate investigaţiile filozofice şi ştiinţifice aveau să fie dominate de necesitatea demonstraţiei. Ei bine, o spunem fără ezitare, odată cu această declaraţie a lui Şerban Nicolae, pentru prima oară după multe milenii, credem că nu trebuie să mai demonstrăm de ce prostia ne îngrijoarează mai mult decât subţierea stratului de ozon.”

Ei au tras un semnal de alarmă, susţinând că profilerarea la scară mondială a unor asemenea indivizi – care plâng de mila corupţilor mai mult decât a bolnavilor din spitale şi care vor, înainte de toate, condiţii de trai mai bune pentru ticăloşii care au îngenuncheat o ţară şi acum se reculeg la zdup decât pentru profesorii, medicii şi copiii care suferă de pe urma ticăloşiilor acestora – va contribui la distrugerea sănătăţii mentale a întregii planete, pe care o vor perverti cu sistemul lor de valori bazat pe imoralitate şi dispreţ faţă de justiţie. Luaţi aminte şi nu fiţi fără minte, de vreţi o ţară cuminte! au încheiat aceştia apelul.

Alte articole publicate de Mihnea Rudoiu:

A venit primăvara și în România!

„Vreți o Românie normală? Vreți o Românie mândră și demnă?”

Molima

Despre un brand neaoș: prostul mioritic

From Valentine’s Day With Love?

Mihnea Rudoiu
Mihnea Rudoiu

Latest posts by Mihnea Rudoiu (see all)

1 Comment

  1. […] Insuportabila uşurătate a prostiei […]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: