Nimic nu pierde Olguța. Totul transformă

Ministrul Muncii, Olguţa Vasilescu, a declarat recent, urmare a nenumăratelor sesizări primite de la asociaţiile patronale din România şi, în general, de la oamenii sănătoşi la cap, care îi atrăgeau atenţia că ţărişoara nu va putea susţine măsurile financiare propuse de ea, că nu va mai dubla salariile bugetarilor, în schimb, le va cere angajaţilor din multinaţionale ca, după ce vor încheia ziua de lucru pe plantaţia lui Soroş, să vină şi să muncească la stat în contul banilor cuveniţi bugetarilor pentru al doilea salariu.

– Este o măsură de compromis, ce ar trebui să împace şi capra corporatistă şi varza bugetară, a declarat ministrul. Astfel, voi propune ca, de luni până vineri, după ora 18.00, când vor părăsi birourile din Pipera, piperanii să vină, la alegere, într-o instituţie a statului unde să muncească, cu conştiinciozitatea şi dăruirea caracteristică, echivalentul unui salariu de bugetar. S-a rezolvat, da? Nu vrem bani, nu vrem valută pentru bugetari, vrem doar ca multinaţionaliştii să ne inspire statul cu filozofia muncii lor eficiente.

Ministrul a mai precizat că, dacă lucrurile vor merge mult mai bine astfel, va recomanda bugetarilor să stea acasă şi să vină doar piperaniştii să muncească.

– Şi aşa spuneţi despre bugetari că nu fac nimic toată ziua şi vin la serviciu doar să bea cafeaua, să ascută creioane şi să plimbe virgule dintr-un birou în altul. Păi, dacă tot nu fac nimic şi privatii fac totul, atunci hai să nu ne mai încurcăm unii pe alţii degeaba!

Ministrul Olguţa a negat categoric insinuarea că, astfel, îi menajează pe bugetari şi asupreşte pe piperanoici şi a şi explicat de ce.

– Bugetarii, având aceleaşi salarii mici dar nemaifiind obligaţi să frece duda la serviciu, căci vor munci privaţii pentru ei, vor putea să îşi completeze veniturile angajându-se unde altundeva dacă nu… exact, la privat. Însă, angajându-se acolo, vor trebui automat, după ora 18.00, să vină şi să lucreze la stat, în contul salariului al doilea pe care îl datorează bugetarilor, adică lor înşile. Cu alte cuvinte, nimic nu se pierde, totul se transformă.

Întrebat ce părere are despre această propunere, senatorul Şerban Nicolae a spus că o consideră genială şi se aşteaptă ca doamna Lia să fie recompensată cu premiul Nobel pentru pace de anul viitor. Sau, dacă nu, pentru chimie.

De asemenea, el a susţinut că, pentru a spori şi mai mult eficienţa lucrului la stat, un pas înainte ar fi ca puşcăriaşii acuzaţi de corupţie să fie graţiaţi şi reintegraţi social, dar nu oricum, ci pedepsiţi să muncească în contul celui de-al doilea salariu al directorilor de companii şi al şefilor din departamentele importante ale ministerelor.

-Lucrând pe funcţiile acestora, dar moca, statul ar avea doar de câştigat, deoarece aceşti corupţi graţiaţi au mare experienţă în realizarea de contracte avantajoase pentru stat, şi-a explicat el intenţia.

-Itz ă uinuin situeişan ! a confirmat şi Ion Iliescu, convins că, în felul acesta, statul şi instituţiile sale vor rămâne la fel de sărace şi cinstite ca el.

Acest articol este un pamflet.

Alte articole publicate de Mihnea Rudoiu:

Après nous, le déluge

Insuportabila uşurătate a prostiei

A venit primăvara și în România!

„Vreți o Românie normală? Vreți o Românie mândră și demnă?”

Molima

Despre un brand neaoș: prostul mioritic

From Valentine’s Day With Love?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: